Exposanten Galerie "Kunst vol Leven"

in alfabetische volgorde

“Imperfectie als kunst”
Kunst is een communicatievorm waarin het onbewuste naar bewustzijn kan worden getransformeerd en dat gaat niet altijd zonder horten of stoten. De kleurrijke schalen, vazen en sculpturen zijn in beweging , zorgvuldig balancerend over het leven, een volgende stap. Het gebruik van felle en bijzondere kleuren, alsmede de aparte vloeiende vormen van mijn werken zijn mijn handelsmerk. Tijdens mijn werk ben ik gefixeerd op wat ik zie, voel en ervaar. de vluchtige momenten van het alledaagse leven groeien zo uit tot een uitdrukking van beweging in symboliek. Waar ik naar streef, en blij van wordt, is als mensen mijn werk “voelen”.

Sensuele (licht erotische) kunst met een knipoog, dat is waar Charles Remeeus voor staat!
Zijn werk is (bijna) altijd te herkennen door de prachtige felgekleurde hoge hakken van kunststof die hij ook zelf maakt.
Jaren geleden als timmerman werd hij gegrepen door het prachtige materiaal van de vele houtsoorten en is hiermee in zijn vrije tijd gaan werken..
Hij heeft een sterke voorkeur voor houten sculpturen omdat hout in zijn natuurlijke structuur zich goed laat verwerken. De laatste jaren legt hij zich toe op vooral vrouwelijke Rubensvormen, vaak in kleur gespoten.

Ik ga de dialoog aan met een materie waar ik na mijn eerste serieuze kennismaking niet meer van losgekomen ben: klei. Een dialoog aangaan betekent dan ook dat ik niet de enige ben die bepaalt hoe een beeld vorm krijgt. Ik heb mijn kennis en vaardigheden maar klei laat eigenaardigheden zien die duidelijk maken wat mogelijk is of niet. Regelmatig speel ik dan ook met klei waardoor er vormen en texturen ontstaan die niet bedacht zijn. Vrouwenfiguren vormen een hoofdthema in mijn werk. Vrij realistisch naar model, daarna veelal verwerkt in delen, geabstraheerd, en de laatste tijd, in porcelein. Daarnaast voel ik me ook aangetrokken tot andere onderwerpen zoals vogels, schalen, gezichten, boeken etc. Het uitgangspunt is het spelen met klei. Ik maak mijn eigen glazuren waarbij ik basisrecepten gebruik, die door proeven maken kleur krijgen.

Mijn eerdere werk was vooral figuratief van karakter. Nieuwsgierig en zoekend naar vernieuwing evolueerde mijn werk steeds meer naar abstracte vormen. Mijn atelier is de plaats waar ik wereld om me heen kan verlaten en waar ik me terug kan trekken in mezelf en mijn verbeelding en waar ik, als het ware, mijn eigen bergen kan beklimmen. Het vinden van de juiste beweging en het ritme in mijn sculpturen lijkt soms een eindeloze zoektocht, maar tegelijkertijd is het een uitdagend avontuur waar ik energie van krijg met al mijn zintuigen wijd open. Creeren voelt voor mij als eigenlijk als spelen; het herinnert me hoe ik als kind in mijn eentje eindeloos op het strand speelde. Sleutelwoorden in mijn werk zijn intimiteit, liefde, verbondenheid en bovenal optimisme.

Tijdens mijn werkzame werkzame leven ben ik de hele wereld over gereisd. Deze reizen hebben mij wereldwijd geconfronteerd met oude architectuur en beeldhouwkunst. Vooral de frequente bezoeken aan Italië, de geboorteplaats van de Renaissance, hadden een diepe invloed op mij en kristalliseerden mijn behoeften om mijn gevoelens uit te drukken in een duurzaam materiaal. Ik ben grotendeels autodidact en heb enkele jaren gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Turnhout (België), waar ik mij heb toegelegd op het beheersen van het moeilijke medium steenhouwen en omgaan met moderne materialen zoals roestvrij staal, cortenstaal enz. In mijn sculpturen combineer ik mijn wortels en technologische achtergrond met de invloed van oude meesters en moderne vormen. De moderne samenleving,

“Art is how we decorate our life” is een uitspraak die me na aan het hart ligt. Creëren is als uitvliegen, gedragen op de wind van de inspiratie. Zwevend op een zachte bries of wervelend in een storm. En soms is het windstil… Sinds 2013 ben ik me, als autodidact, gaan toeleggen op beeldhouwen. Ik herinner me nog een totempaal uit mijn prille jeugd, en een houten vleermuis met ultradunne vleugels en hele ranke handen van notenhout.. Maar beitel en guts kwamen maar af en toe weer tevoorschijn. Tot het einde van mijn loopbaan, waarna het als een bevrijding voelde om gepassioneerd aan de slag te gaan, voor het eerst met steen.. Wat me zeer goed beviel. Intuïtief werken houdt het maakproces spannend. Abstract en figuratief wisselen elkaar af. Krachtige, gebogen lijnen, zijn vaak terug te vinden. Emotie in een sculptuur leggen geeft meer voldoening en combinaties met brons en glas samen met hout of steen, biedt een extra dimensie
Sylvia schildert intuïtief, ze volgt haar gevoel dat is leidend voor haar. In haar abstracte werken voel en zie je de felle kleuren, de wortels van de bomen, het water, het vuur, de lucht, de hel, de hemel, de aarde en de zee, licht en duisternis, de mystiek rond dier en mens, kortom: alle oerelementen. Ook vuur en lucht zullen altijd een onderdeel zijn en daarbij ook de vrouw die soms een droomachtige sfeer meedraagt is niet weg te denken uit mijn werk.

De keramische beelden van Thea Kanters zijn geïnspireerd op elementen uit de natuur, de oerkrachten.
Vanuit een voorliefde voor science-fiction, speurt ze naar overeenkomsten en symbiose tussen mens, dier en plant.
​Ervaar de kracht, schoonheid en verbondenheid met de ons omringende natuur en laat je door Thea meevoeren op de golven van haar fantasie.

“Ik ben gefascineerd door de natuur; de oerkrachten.
Hoe het leven zich heeft ontwikkeld door evolutie.
Hoe alle leven op aarde met elkaar verbonden en verwant is. Overeenkomsten en symbiose tussen mens, dier en plant. Vanuit mijn interesse voor sciencefiction literatuur fantaseer ik hier op door. In mijn hoofd en met mijn handen creëer ik nieuwe, mogelijke toekomstige levensvormen. Ervaar de kracht, schoonheid en verbondenheid met de ons omringende natuur en laat je door mij meevoeren op de golven van mijn fantasie.”