Exposanten Galerie "Kunst vol Leven", Molenstraat 37 Baarle Hertog

in alfabetische volgorde

“Imperfectie als kunst”
Kunst is een communicatievorm waarin het onbewuste naar bewustzijn kan worden getransformeerd en dat gaat niet altijd zonder horten of stoten. De kleurrijke schalen, vazen en sculpturen zijn in beweging , zorgvuldig balancerend over het leven, een volgende stap. Het gebruik van felle en bijzondere kleuren, alsmede de aparte vloeiende vormen van mijn werken zijn mijn handelsmerk. Waar ik naar streef, en blij van wordt, is als mensen mijn werk “voelen”.

Sensuele (licht erotische) kunst met een knipoog, dat is waar Charles Remeeus voor staat! Zijn werk is (bijna) altijd te herkennen door de prachtige felgekleurde hoge hakken van kunststof die hij ook zelf maakt. Hij heeft een sterke voorkeur voor houten sculpturen omdat hout in zijn natuurlijke structuur zich goed laat verwerken. De laatste jaren legt hij zich toe op vooral vrouwelijke Rubensvormen, vaak in kleur gespoten.
In een nooit aflatende zoektocht naar de ultieme creatie experimenteert Danielle Goffa met nieuwe, vaak tegenstrijdige materialen. Haar juwelen zijn vervaardigd uit edele metalen, soms ook uit plexiglas. De verloren wastechniek wordt aangewend om warme vormen te creëren. Wie met haar kennis maakt zal begrijpen waarom zij reeds vele prijzen won, een duidelijk bewijs van haar talent en meesterschap

Vrouwenfiguren vormen een hoofdthema in mijn werk. Vrij realistisch naar model, daarna veelal verwerkt in delen, geabstraheerd, en de laatste tijd, in porcelein. Daarnaast voel ik me ook aangetrokken tot andere onderwerpen zoals vogels, schalen, gezichten, boeken etc. Het uitgangspunt is het spelen met klei. Ik maak mijn eigen glazuren waarbij ik basisrecepten gebruik, die door proeven maken kleur krijgen.

In mijn werk als kunstenaar probeer ik momenten van uitersten te vangen, zonder daarbij de realiteit geweld aan te doen. Ik maak werken die dynamiek uitstralen in een moment van verstilling, waarbij juist dit contrast resulteert in beelden waar kracht en spanning in zit. Dit komt goed tot uiting in mijn beelden van schaatsers die snelheid uitstralen, maar ook het korte moment van rust bij het overgaan van de ene beweging in de andere.
Ik volg mijn eigen bijzondere weg in de wondere kunstwereld. Een feest van kleuren, emoties en gevoelens kunt u ontdekken in mijn schilderijen. Schilderijen die altijd tot stand komen met muziek als noodzakelijke begeleiding van het wordingsproces. Mijn werken bestaan uit: gepassioneerde zelfontwikkelde gemengde technieken in abstracte werken, landschappen en stadsgezichten. Daarnaast houd ik mij bezig met het maken van beelden en sculpturen.

Karssien Ooms studeerde Grafische Vormgeving in Amsterdam en Fotografie aan de Kunstakademie St. Joost, Breda.

Werkt als fotograaf, vrij kunstenaar, muurschilderingen in opdracht en als musicus.

Vanaf mijn kinderjaren heb ik mezelf het tekenen en schilderen eigen gemaakt. De afgelopen 5 jaar ben terug mijn hobby op aan het pakken en voel dat de passie nog sterker een plaats in mijn leven aan het worden is. Op dit moment zijn bloemen een geliefd onderwerp waarin ik mijn vrijheid door verschillende technieken tot een eenheid breng. Tips van Sylvia Reijbroek hebben me geholpen om met meer durf en vrijheid het penseel ter hand te nemen.

Ik schilder in expressionistische stijl afwisselend figuratief en abstract.
Avontuur en improvisatie zijn belangrijk in mijn manier van werken met passie en kleur

Ik ben begonnen met werken in acrylverf, maar al vrij snel ontdekte ik het schilderen in olieverf, omdat ik daarin kon experimenteren met verschillende diktes en de verf kon mengen met zand. Als autodidactisch ontwikkeld kunstenaar probeer ik mijn ontdekkingen mee te nemen in het volgende schilderij. Mijn doel is om een werk te creëren die realistisch is en tegelijkertijd uitnodigt om dichterbij te kijken.

Mijn werk vertelt met gemengde technieken en acrylverf verschillende beelden. De combinatie van kleur en reliëf en gelaagdheid is enorm boeiend om mee te experimenteren, vandaar mijn voorkeur naar abstract. Het abstracte is nog steeds mijn ding, maar ik ben toch al enkele keren uit mijn comfortzone getreden door figuurlijk te schilderen. Nog steeds probeer ik te schilderen onder een vorm van een sensueel ballet tussen harmonie van kleuren en materialen.

Ik schilder intuïtief, en volg mijn gevoel. Dat is leidend voor mij. In mijn abstracte werken voel en zie je de felle kleuren, de wortels van de bomen, het water, het vuur, de lucht, de hel, de hemel, de aarde en de zee, licht en duisternis, de mystiek rond dier en mens, kortom: alle oerelementen. Ook vuur en lucht zullen altijd een onderdeel zijn en daarbij ook de vrouw die soms een droomachtige sfeer meedraagt is niet weg te denken uit mijn werk.

In de kelder van de galerie aan de Molenstraat vind je een selectie van Sylvia’s werken op plaids, sierkussens, kaarsen, sfeerlichten en meer.